Visa webbversion
Nyhetsbrev vecka 33
­
Ulf Hammarström ny gd på Swedac
Ny på jobbet Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.
­
Sömn kritisk faktor för att nå toppprestationer
Arbetsmiljö För att hjärnan ska fungera bra krävs regelbunden återhämtning och tillräckligt med sömn. Tipset är att arbeta med hjärnan och inte mot den.
­
­
Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker
Arbetsgivarvarumärke Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).
­
Smarta fabriker ställer nya krav på arbetet
Forskning I takt med att fabrikerna blir allt mer digitala ställs nya krav på de anställda och på hur arbetet bäst bör organiseras. Nu har forskare undersökt hur svensk metallindustri kan förbereda sig inför den fjärde industriella revolutionen.
­
Växla miljö på jobbet ger ökad produktivitet
Arbetsmiljö Ett aktivitetsbaserat kontor kan rätt utformat leda till ökad produktivitet. I alla fall om medarbetarna har tillgång till tysta zoner eller enskilda rum, visar en studie vid Högskolan i Gävle.
­
Rätt träning viktigare än gener
Recension I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vi följer GDPR och använder cookies.
Läs mer här.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© Pauser Media 2018
RSS Feed Twitter Linkedin
Kvalitetsmagasinet
08-517 955 00
info@kvalitetsmagasinet.se
Ansvarig utgivare: Catharina Byström