Visa webbversion
HÅLLBARHET I PRAKTIKEN
Nyhetsbrev vecka 26
­
Ny guide: Så kan kommuner få fler att cykla
Transporter SKL presenterar en ny guide för kommuner och regioner, som genom beteendepåverkande insatser vill få fler att välja cykeln framför bilen.
­
Åtta av tio vill skydda skogen
Naturvärden Åtta av tio svenskar anser att det är viktigt eller mycket viktigt att skogar med höga naturvärden skyddas från avverkning.
­
­
Ny ranking: Europa får underkänt i klimatarbete
Klimat Enligt en ny ranking av Climate Action Network (CAN) Europe gör inget EU-land tillräckligt stora framsteg i att minska koldioxidutsläpp för att uppnå Parisavtalet. Sverige kommer på plats två i rankingen – med högst poäng.
­
Liberalerna vill se koldioxidskatt inom EU
Valguide Biologisk mångfald väger lika tungt som klimatet, och flygskatt behövs för hela EU, enligt Liberalernas Lars Tysklind. Missa inte Miljö & Utvecklings valguide, där vi intervjuar samtliga riksdagspartier om deras miljöpolitik.
­
­
Stort intresse för Miljöstrategidagarna
Konferens Nära 100 personer har redan anmält sig till Miljöstrategidagarna i höst. Konferensen tar sikte på hållbarhet och affärsnytta och arrangeras av tidningen Miljö & Utveckling.
­
Samhället behöver ersätta gissningar med kunskap
Debatt Skattepengar riskerar att spolas ned i avloppet om inte nudgingprojekt utvärderas med noggranna mätningar. Det skriver Tim Isaksson, projektledare och researchansvarig på A WIn Win World.
­
­
Malmö stad kan vinna EU-pris
Miljöarbete För första gången kommer Europeiska kommissionen dela ut Fair and Ethical Trade Award till en stad i EU. Malmö är en av sju nominerade städer.
­
Centerpartiet vill se grönt spår för företag
Valguide Centerpartiet vill se ett snabbspår för företag med gröna affärsidéer. Missa inte Miljö & Utvecklings valguide.
­
­
E-handeln energieffektiv när kunderna skippar bilen
Klimat För att e-handeln ska spara på energin och miljön krävs det att konsumenterna gör sina inköp via hemleverans och inte tar bilen för att hämta ut paketen eller kompletteringshandla.
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vi följer GDPR och använder cookies.
Läs mer här.

Avbeställ nyhetsbrevet klicka här.

© Pauser Media 2018
RSS Feed Twitter Facebook
Miljö & Utveckling
08-517 955 00
info@miljo-utveckling.se
Ansvarig utgivare: Ingar Lindholm