Nytt program

Redaktionen för Miljö & Utveckling har satt samman ett nytt program för konferensen Hållbart Samhällsbyggande med temat ”Den hållbara staden”.

Storstadsregionerna och de större städerna fortsätter att växa i Sverige och en allt större andel av befolkningen lever där. Stadslivet har många fördelar men också där finns också stora utmaningar, inte minst inom hållbarhetsområdet.

På den digitala konferensen Hållbart Samhällsbyggande den 25 maj kommer deltagaren kunna lyssna till några av Sveriges mest intressanta experter som berättar om hur de arbetar med att göra staden hållbar.

Under dagen kommer bland annat Boverkets generaldirektör Anders Sjelvgren, som har god inblick i det hållbara samhällsbyggandet, berätta om sin syn på utvecklingen. Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla, kommer att berätta om erfarenheterna sedan de första spadtagen togs för att bygga Barkarbystaden för 10 år sedan. Castellums hållbarhetschef Filip Elland kommer att tala om fastighetssektorns utmaningar.

Det är fjärde gången som konferensen genomförs och den riktar sig till samhällsplanerare, byggherrar, byggbranschen, fastighetsägare, arkitekter och andra intressenter som arbetar för en ökad cirkularitet inom bygg och samhällsplanering.

Program och talare – klicka här.