Julbordstider

Nu i juletid dukas det upp för julbord runtom i vårt avlånga land. Vi på Pauser Media har besökt två julbord, Grand Hotel i Lund och Gamla Riksarkivet i Stockholm. 

Lundkontoret tog del av Grand Hotels grandiosa julbord som beskrivs som en lundensisk klassiker, tillagad med mycket kärlek av det bästa från Skånes gårdar, hav och åkrar.

– Grand har en mysig, varm och elegant miljö som är perfekt för julbord, dessutom var maten fantastiskt god, säger Linda Liljegren, annons- och partneransvarig på VD-tidningen. 

Henrik Hjalmarsson, eventsäljare, fick en aha-upplevelse under kvällen. 

– Julbordet med kollegerna påminde mig om att det bästa med julen inte bara är maten, utan också gemenskapen.

– Det var riktigt lyckat! Maten var god och salen man sitter i inne på Grand Hotel är ju superfin. Sedan är det superkul att få komma iväg med alla kollegor och få hitta på något roligt, säger Sofia Östergren, prenumerationssäljare, som instämmer med Henrik om gemenskapen. 

Stockholmskontoret tillsammans med Umeåkontoret besökte Gamla Riksarkivet på Riddarholmen, här dukas Niklas Ekstedts traditionsenliga julbord upp år efter år, fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker och personliga favoriter. 

Rebecca Larsson, projektledare på verksamhetsstöd och Linus Bengtsson, reporter på Telekom idag, från Stockholmskontoret var två nöjda julbordsbesökare. 

– Riksarkivets vegetariska julbord är fantastiskt och deras stuvade grönkål är favoriten även i år, säger Rebecca. 

– Jag skulle ge utbudet 10 poäng av 10 möjliga. Det var min första gång på Gamla Riksarkivet men efter den fantastiska upplevelsen hoppas jag verkligen inte att det är den sista, konstaterar Linus. 

Nu dansar vi in julen och med dess gemenskap, värme och kärlek ända fram till påska!