Ny chefredaktör för Miljö & Utveckling

Jon Röhne tar över som chefredaktör på Miljö & Utveckling. Han har lång erfarenhet av hållbarhetsjournalistik för yrkesfolk, från bland annat Miljöaktuellt och Aktuell Hållbarhet.

I december får Miljö & Utveckling ny chefredaktör: Jon Röhne. Han kommer närmast från Dagens Industri där han arbetat som reporter. Dessförinnan var han redaktionschef på Aktuell Hållbarhet. Nu kommer han alltså att ta över Miljö & Utveckling som är landets äldsta B2B-magasin för hållbarhetsproffs.

Jag uppskattar verkligen Miljö & Utvecklings totala fokus på det praktiska miljö- och hållbarhetsarbetet. Jag vet att det finns ett stort behov av det innehåll som Miljö & Utveckling levererar ute hos alla de duktiga miljö- och hållbarhetsproffs som jobbar med frågorna. Nu ska vi försöka göra en fantastisk produkt ännu bättre, säger Jon Röhne.

Miljö & Utveckling bevakar hållbarhetsfrågan för yrkesfolk, med fokus på praktiskt hållbarhetsarbete. Redaktionen gör även en uppskattad konferens, Miljöstrategidagarna, som i höstas slog rekord i antalet besökare. Miljö & Utveckling har en positiv upplageutveckling och upplever ett stort intresse för de frågor som redaktionen bevakar.

– Behovet av kunskap och svar på frågan ”hur” har nog aldrig varit större. Miljö & Utveckling har en viktig uppgift att fylla och jag är glad och stolt över att en så rutinerad och skicklig redaktör som Jon tar över efter mig. Han kommer att utveckla tjänsten ytterligare till glädje för läsare och konferensbesökare, säger nuvarande chefredaktör Ingar Lindholm.

– Jag tycker det är fantastiskt roligt att vi har kunnat rekrytera en av landets bästa miljöjournalister. Han har dessutom stor erfarenhet av att praktiskt leda en miljöredaktion. Jon blir också en viktig pusselbit i Miljö & Utvecklings kommande utvecklingsarbete, säger Anders Pauser, vd för Pauser Media.

Jon Röhne tillträder som chefredaktör på Miljö & Utveckling 12 december.

Miljö & Utveckling är landets äldsta tidning för hållbarhetsproffs och startade 1989. I Miljö & Utveckling ingår en webbtjänst med två nyhetsbrev och daglig nyhetsbevakning på nätet, ett magasin som utkommer sex gånger per år samt konferensen Miljöstrategidagarna. Även nyhetstjänsten och konferensen Hållbart Samhällsbyggande görs av Miljö & Utvecklings redaktion. Titeln ägs av familjeföretaget Pauser Media som även ger ut Kvalitetsmagasinet, Vd-tidningen, Telekom idag och nyhetstjänsten Kvalitetsvård.

Kontakt
Jon Röhne
jon.r@miljo-utveckling.se
076-720 16 07

www.miljo-utveckling.se